Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 03. 09:10, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI//Mónus Márton

Elkezdődött a nemzeti konzultációs ívek kézbesítése

Elkezdődött a nemzeti konzultációs ívek kézbesítése

A nemzeti konzultációs ívek az elkövetkező napokban, hetekben érkeznek meg a háztartásokba, és később lesz lehetőség online kitöltésre, visszaküldésre is

- közölte a kormányszóvivő a közmédiával pénteken. Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az M1 csatornán elmondta, hogy Budapesten már meg is kezdték a küldemények kézbesítését.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: a mostani lesz a 11. nemzeti konzultáció. Azért van rá szükség, hogy a kormány - az emberek véleményét megismerve -, "egyetértési pontok" alapján dönthessen majd egyebek mellett gazdasági, biztonsági és a családokat érintő fontos kérdésekben.

A kormányszóvivő szerint a konzultáció segítségével "tudjuk majd saját kezünkbe venni a sorsunkat" és azt figyelembe véve lehet a magyar érdekek alapján cselekedni.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt bő egy évtizedben sok válság alakította az életet Magyarországon is: ilyen volt a pénzügyi-gazdasági válság, "a máig velünk élő" migrációs válság, valamint a koronavírus-járvány, amelynek harmadik hullámát sikerült letörni az oltásokkal.

Ezekből a válságokból arra lehet következtetni - tette hozzá -, hogy a következő évek, évtizedek nem lesznek már ugyanolyanok, mint a korábbiak, nem lehet már visszaállni a régi kerékvágásba. Ezért fontosnak nevezte, hogy gazdaságilag ütőképessé lehessen tenni Magyarországot, ezen belül megerősíteni a családokat, a sérülékenyebb társadalmi csoportokat, a nyugdíjasokat.



Szentkirályi Alexandra elmondta: a mostani nemzeti konzultáción augusztus 25-éig várják mindenki véleményét.

A kormány csütörtökön, a Facebook-oldalán tette közzé a legújabb nemzeti konzultáció 14 kérdését. A kérdések érintik a minimálbér szintjét, a családtámogatásokat, a migrációt, a hitelmoratóriumot és az adókat is.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatornán közölte, hogy a nemzeti konzultációs íveket tartalmazó küldeményeket a posta kézbesítői dobják majd be a postaládákba.

A küldemény egy válaszborítékot is tartalmaz, ebben augusztus 15-éig díjmentesen lehet visszaküldeni a kitöltött kérdőíveket - ismertette.

Tájékoztatása szerint a mintegy 8 millió levelet július végéig viszik ki a háztartásokba. Budapesten már el is kezdték a kézbesítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél