Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Augusztus 05. 07:38, szombat | Belföld
Forrás: mti

Életét vesztette egy 57 éves férfi a Balatonban

Életét vesztette egy 57 éves férfi a Balatonban

Egy 57 éves férfi vesztette életét a Balatonban pénteken este a balatonfüredi strandon - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) az MTI-vel.

Tar Mihály, a VMSZ szóvivője a közleményben arról számolt be, hogy a férfi eltűnése miatt kora este riasztotta a vízimentőket egy hozzátartozója, aki akkor már másfél órája nem tudott a férfi hollétéről. A strandon azonnal megindult a kutatás, a parton és a vízben is keresték a férfit. Egy vízimentő irányításával a strandolók közreműködésével csatárláncot alakították ki a vízterület átfésülésére, így találták meg a férfi élettelen testét mintegy 140 centiméter mély vízben, alig több mint húsz perccel a riasztás után.

A strand vízimentője megkezdte az újraélesztését, majd a kiérkező vízi- és szárazföldi mentősök küzdöttek tovább a férfi életéért, de nem sikerült újraéleszteni.

Címkék: balaton, halál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket