Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2018. Március 31. 13:05, szombat | Külföld
Forrás: mti

Elektronikus autópályadíj-rendszert vezet be Szlovénia a 3,5 tonna feletti járművekre

Elektronikus autópályadíj-rendszert vezet be Szlovénia a 3,5 tonna feletti járművekre

Vasárnaptól elektronikus autópályadíj-, úgynevezett DarsGo rendszert vezet be Szlovénia a 3,5 tonna feletti gépjárművekre, a többi járműre továbbra is a matricarendszer lesz érvényben

- közölte korábban a szlovén autópálya-kezelő vállalat (DKV). Minden 3,5 tonna feletti járművet regisztrálni kell az új rendszerben, azokat is, amelyek jelenleg rendelkeznek Dars kártyával vagy készülékkel. A felhasználók a www.darsgo.si honlapon tájékozódhatnak.

A DarsGo rendszer nyilvántartja a jármű rendszámát és EURO környezetvédelmi besorolási osztályát. A nehézgépjármű áthaladásakor a fizetőkapuba beépített technológia észleli a járműben lévő berendezést, és a megtett távolság alapján kiszámolja az útdíjat.

A meglévő autópályadíj-rendszer 2018. március 31-én 24 óráig működik.

A DarsGo berendezések megvásárolhatók az autópályák mentén lévő üzemanyagtöltő állomásokon működő DarsGoservis ügyfélszolgálati pontokon is. A rendszerben való regisztrációhoz a jármű forgalmi engedélye és az EURO környezetvédelmi szabványnak való megfelelésről szóló igazolás szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.