Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 18. 13:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

'Éhségmenetek' indulnak februárban az ország több városából

'Éhségmenetek' indulnak februárban az ország több városából

Újabb "éhségmenetek" indulnak az ország több városából Budapestre - mondta Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke a Gúr Nándor MSZP-alelnökkel közösen tartott pénteki miskolci sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre úgy fogalmazott: a menetek az Országgyűlés február 11-ei nyitóülésére egyszerre érkeznek meg majd Budapestre. A Miskolcról február 4-én induló menet résztvevői egy tükröt visznek magukkal, azt a miniszterelnöknek szánják ajándékként. Ez a tükör az igazság tükre, azt "szeretnénk, hogy nézzen bele mélyen Orbán Viktor, és lássa benne saját, valós énjét" - mondta a szervező.
Szerinte a kormányfő egy megfáradt, megtört és összezavarodott embert lát majd a tükörben, egy olyan miniszterelnököt, aki "nem vezette, hanem megvezette a népét", egy olyan embert, aki egymillió munkahelyet ígért, ehelyett "több százezerre növelte a közmunkákra rugdosottak számát". Ha Orbán Viktor belenéz a tükörbe, és látja milyen ember is valójában, vonja le a következtetést, vegyen példát Schmitt Pálról, és mondjon le - tette hozzá Komjáthi Imre.
Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: ő is elindul a menettel. Mint mondta: nem teljesült a kormány és a miniszterelnök ígérete a munkahelyteremtésről és a közbiztonsági javításáról, a radikális adócsökkentés pedig csak a tehetősebbeknek kedvezett.
Az ajándéknak szánt tükörről azt mondta: ha Orbán Viktor belenéz, akkor talán rádöbben arra, hogy rengeteg tennivalója van, lenne, "sőt inkább lett volna" ebben az országban. "Az esély lassan elfogy számára, inkább a nyugodt visszavonulás lehetőségét ajánljuk neki" - tette hozzá a szocialista politikus.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket