Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 16. 07:10, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egyre aktívabbak és elszántabbak a járvány alatt az embercsempészek és emberkereskedők

Egyre aktívabbak és elszántabbak a járvány alatt az embercsempészek és emberkereskedők

Egyre aktívabbak és elszántabbak az embercsempészek és emberkereskedők a koronavírus-járvány alatt - olvasható a hágai székhelyű Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) pénteken közzétett jelentésében.

Az európai uniós tagországok közti rendőrségi együttműködést koordináló szervezet legfrissebb beszámolója szerint a bűnözők nem állították le tevékenységeiket, új útvonalakat találnak ki, és új módszereket vetnek be, hogy áldozataikat, akik általában illegális bevándorlók, megkörnyékezzék.

Az embercsempészek a határellenőrzési intézkedések újbóli bevezetése, illetve szigorítása miatt egyre többet használnak kisebb vízi járműveket folyami határok átlépésre, illetve a járművekbe beépített titkos helyiségekben rejtik el áldozataikat, olyan teherautókban és vonatokban, amelyek továbbra is átjuthatnak a határokon.

A jelentés arra is rávilágít, hogy olyan országokban, ahol a prostitúció legális, a szexuális szolgáltatásokat nyújtó létesítmények bezárása növelheti a szexuális kizsákmányolást célzó emberkereskedelmi tevékenységeket.

Az utazási korlátozások sok helyütt ellehetetlenítik a mezőgazdasági idénymunkások foglalkoztatását, így megnőhet az igény az unión kívüli országokból érkező illegális munkaerőre - emelték ki az Europol szakértői.

A jelentés szerint tavaly 5853 emberkereskedelemmel és embercsempészéssel kapcsolatos ügyben nyomoztak a hatóságok Európa-szerte, és közel 20 ezer bűnelkövetőt sikerült letartóztatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.