Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2021. Február 03. 17:08, szerda | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Dicséretben részesítették az Újpesten megkéselt rendőrt és járőrtársát

Dicséretben részesítették az Újpesten megkéselt rendőrt és járőrtársát

Dicséretben és jutalomban részesítette Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az Újpesten megkéselt rendőrt és járőrtársát.

Tavaly december 24-én egy zavartan viselkedő férfi rátámadt egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrpárosra, amelynek egyik tagját - egy 26 éves rendőrt - többször megszúrta. A rendőr életveszélyesen megsérült. A járőrpáros másik tagja, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu honlapon Terdik Tamást idézve azt írta: a parancsnoki kivizsgálás mindkét rendőr intézkedését jogszerűnek és szakszerűnek találta.

A főkapitány példaként állította az állomány elé Lingvai Pétert és Szarvas Erikát, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőreit, mindketten szüleik jelenlétében vehették át az elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza

Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban

A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -