Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 09. 18:03, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Devizahitelek - Tüntetésre készül a Jobbik a károsultak érdekében

Devizahitelek - Tüntetésre készül a Jobbik a károsultak érdekében

Szeptemberben "minden eddiginél nagyobb" tömegtüntetést szervez a Jobbik civil szervezetekkel közösen a devizakárosultak érdekében - mondta Vona Gábor kedden, a devizahitelesek kerekasztalának ülése után.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: pártja folytatja a jogi, a politikai és az utcai nyomásgyakorlást a devizakárosultak helyzetének megoldása érdekében. Ugyanakkor a keddi kerekasztal résztvevői úgy tájékoztatták: a türelem a politikai és a jogi úttal kapcsolatban egyre inkább fogy, és egyre nagyobb az igény az utcai megmozdulásokra. Hangsúlyozta: az őszi tömegtüntetéssel azt akarják megmutatni, hogy a károsultak "nem segélyt vagy segítséget kérnek, hanem az igazságot követelik".
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa kiemelte: amíg nem rendezik a társadalom egyre nagyobb részét érintő problémát, addig a magyar gazdaság nem tud újraindulni.
A kerekasztal résztvevői kedden elkészítettek egy intézkedéscsomagot, ez tartalmazza a végrehajtási moratóriumot, amely mentesítené a devizahiteleseket az indokolatlan költségek alól, két százalékban maximálná a végrehajtói jutalékot, mert "ebben a rendszerben nincs helye a profitérdeknek", valamint megtiltaná a dolgozó nagycsaládosok kilakoltatását - ismertette Z. Kárpát Dániel.
A Kúria múlt csütörtökön érvényesnek mondta ki az általa vizsgált perben egy magánszemély és az OTP Bank közötti devizahitel-szerződést.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket