Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 11. 12:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Ceglédi konfliktus - Jobbik: a ceglédi rendőrfőkapitány mondjon le!

Ceglédi konfliktus - Jobbik: a ceglédi rendőrfőkapitány mondjon le!

A Jobbik azonnali lemondásra szólítja fel a ceglédi rendőrfőkapitányt a Pest megyei településen augusztus végén kialakult konfliktus kezelése miatt.

A Jobbik azonnali lemondásra szólítja fel a ceglédi rendőrfőkapitányt a Pest megyei településen augusztus végén kialakult konfliktus kezelése miatt és az ellenzéki párt nem ért egyet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tényfeltáró vizsgálatának megállapításaival - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Korondi Miklós.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője hétfőn ismertette a vizsgálat eredményét, amely szerint törvényes, szakszerű és határozott volt a rendőri intézkedés a ceglédi konfliktus kezelésénél. A Hatala József országos rendőrfőkapitány által augusztus 22-én elrendelt tényfeltáró vizsgálat eredménye szerint a rendőrség"kimondottan jól kezelte a kialakult konfliktust", ennek köszönhetően nem történt atrocitás, összetűzés, "illetve megakadályozták a további jogsértések elkövetését" - mondta a sajtótájékoztatóján a szóvivő.
Korondi Miklós országgyűlési képviselő, a ceglédi Jobbik elnöke keddi tájékoztatóján hangsúlyozta: a jelentésből kimaradt, hogy miért romlott el a ceglédi közbiztonság és mi vezetett az augusztus végi helyzet kialakulásához. Szerinte évek óta jelen van a városban az a jelenség, hogy a cigány kisebbség egy része bűnöző életmóddal tartja fent magát és a lakosságnak elege lett a folyamatos lopásokból, betörésekből, rablásokból, ezért kérték az Új Magyar Gárda segítségét augusztus 14-én. A jobbikos politikus szerint a gárda jelenléte miatt "napokon keresztül nem tudták a bűnöző életmódjukat folytatni és ez vezetett oda, hogy augusztus 18-án 70 felfegyverzett cigány megfutamított 17 gárdistát és 5 rendőrt."
Korondi Miklós hangsúlyozta azt is: augusztus 19-én egész nap a helyszínen volt és délután telefonon kérte a Pest Megyei és az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy növeljék a készültséget Cegléden, mert nagyon feszült a helyzet. A jobbikos politikus szerint ha ő nem kéri a készenlét megerősítését, akkor komolyabb konfliktus is kialakulhatott volna.
Úgy vélte: a ceglédi emberek augusztus végén megtapasztalhatták a rendőrség által alkalmazott kettős mércét, hiszen amíg "a ceglédi rendőrfőkapitány a felfegyverzett romákkal beszélgetett, addig a magyar embereket a rendőrök napokon keresztül vegzálták, zaklatták és igazoltatták."
A Jobbik éppen ezért követeli, hogy a ceglédi rendőrfőkapitány azonnal mondjon le és a ceglédi rendőri állományt "tisztítsák meg." Az ellenzéki párt emellett azt kérdezi Pintér Sándor belügyminisztertől és Hatala Józseftől, hogy ki védi meg a magyar embereket?
Cegléden augusztus 19-én, vasárnap este mintegy négyszázan gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, szimpatizánsai. Miután feszültté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék romák lakta házait mintegy hetven-nyolcvan rendőr zárta el az összegyűltektől.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint egy nappal korábban érkezett bejelentés, hogy egy húsz-harminc tagú csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát. A rendőrök akkor nem találták a helyszínen a bejelentésekben szereplő csoport tagjait. Az esettel összefüggésben csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást ismeretlen tettesek ellen.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket