Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 21. 13:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Bitófát állított a Jobbik Debrecenben a halálbüntetés visszaállításáért

Bitófát állított a Jobbik Debrecenben a halálbüntetés visszaállításáért

Több méter magas bitófát állított a Jobbik pénteken Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza.

Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke az eseményen elmondta: az ígérettel ellentétben a kormány két év alatt sem volt képes megfékezni az országban tapasztalható "brutális erőszakot, amelynek a közelmúltban például egy hajdúszováti lakos esett áldozatául" (Az 58 éves férfit szeptember 9-én kora reggel találták holtan a község egyik utcájában, halálát súlyos bántalmazás okozta).
"Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben" - hangoztatta Kulcsár Gergely.
Szavai szerint a Jobbik már korábban benyújtotta ehhez a törvénymódosító javaslatait. A halálbüntetés visszaállítása egyébkéntszerinte a lakosság körében is nagy támogatottságot élvez.
A politikus az MTI felvetésére, miszerint a halálbüntetés eltörlését Magyarország nemzetközi egyezmények keretében vállalta, úgy reagált: a Benes-dekrétumok is nemzetközi, uniós jogokat sértenek mégis hatályosak több környező országban, így kellő politikai akarattal a halálbüntetés is visszaállítható lenne.
Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő térképekkel és statisztikai adatokkal mutatta be az elmúlt öt év brutális gyilkosságait. Az esetek kormányokon és a büntetési tételek változásain átívelve folyamatosak voltak vagy még romlottak is, tehát megfelelő elrettentő erővel a korábbi intézkedések nem bírtak - hangoztatta a politikus.
A több mint kétméteres bitófát a Jobbikos politikusok a sajtótájékoztatójukat követően eltávolították Debrecen főteréről.

Kulcsár Gergely, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke (b) és Rubi Gergely, a párt országgyűlési képviselője akaszt fel egy bábut egy jelképes bitófára Debrecenben.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket