Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Október 16. 16:14, szerda | Belföld
Forrás: mti

Bérgyilkost fogadó szeretőket ítéltek el Tatabányán

Bérgyilkost fogadó szeretőket ítéltek el Tatabányán

A gyilkossággal megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

Egy nőt és szeretőjét egyaránt egy év és hat hónap időtartamú, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen szerdán a Tatabányai Törvényszék, mivel a férfi az asszony felbujtására jelentkezőt keresett a nő férjének megölésére. A gyilkossággal megbízott férfi az előkészületeket jelentette a rendőrségen.

A Bajon élő, házas nő társkereső oldalon ismerkedett meg egy férfival, majd 2018 decemberében közölte vele, hogy csak akkor élhetnek együtt, ha a férjét megölik. A szerető egy ismerősét bízta meg a férj megölésével, háromszáz ezer forint díjazásért.

A jelentkezőnek 60 ezer forint előleget adtak át, valamint megadták a férj telefonszámát, kocsijának rendszámát, lakcímét, és videofelvételeket bocsátottak a rendelkezésére a ház környékéről.

Mivel 2018. december 25-én a sértett még mindig életben volt, a szerető a megbízási díjat egymillió forintra emelte.

A bűncselekmény elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

A Tatabányai Törvényszéken szerdai előkészítő ülésen a bíróság jóváhagyta az ügyészség és a nő által kötött egyezséget, így az asszonyt társtettesként elkövetett emberölés előkészülete miatt 1 év 6 hónap - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Mivel a szerető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, szintén 1 év 6 hónap - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték. Mindkét ítélet jogerőre emelkedett.

Az ülésen a nő és a szeretője is elmondta, hogy tettüket megbánták és kapcsolatukat megszakították.

Az asszonynak sikerült rendezni házasságát a férjével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket