Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2021. Október 22. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Befagyasztja a fűtőolaj árát Szlovénia

Befagyasztja a fűtőolaj árát Szlovénia

A szlovén kormány hétfőtől maximálja a fűtőolaj árát, a szociálisan rászorulók számára pedig fűtési támogatást nyújt, hogy csökkentse az emelkedő energiaárak fogyasztókra és vállalkozásokra gyakorolt hatását

- közölte a Delo című szlovén napilap csütörtökön.

A kabinet szerda késő esti ülésén 6 eurócentben (218 forint) limitálta a fűtőolaj árát, és kéthetente újraalakítja a díjszabást, ugyanúgy, mint 2016 előtt, a deregulációs intézkedéseket megelőzően - írta az újság.

Jernej Vrtovec közlekedési miniszteregy egy vállalkozói fórumon csütörtökön Ljubljanában arról beszélt: a kormány azon dolgozik, hogyan tudná megvédeni a vállalatokat és szegényebb háztartásokat az emelkedő energiaárak következményitől.

Hozzátette: a fűtés ára a téli szezonban jobban aggasztja, mint az elektromos energia drágulása. Utóbbi szerinte nem lesz túl nagy hatással a háztartásokra, viszont problémát okozhat az olyan nagyvállalatoknak, mint az északnyugat-szlovéniai, jesenicei vasgyár és kelet-szlovéniai, talumi alumínium gyár, amelyeknek a kormány azonnali segítséget nyújt.

Horvátországban a kabinet a múlt héten döntött arról, hogy egy hónapra rögzíti az üzemanyagok árát: a benzin árát így 11,10 kunában (536,52 forint), a dízelét 11 kunában (531,69 forint) határozta meg.

A zágrábi kormány az intézkedést azzal magyarázta: azt szeretnék, ha a horvát gazdaság továbbra is normálisan tudna fejlődni, és ki tudna lábalni a 2020-as év okozta válságból. A korlátozás költségeit az üzemanyag-forgalmazók és az állam álja - tették hozzá.

Címkék: ár, fűtőolaj, szlovénia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.