Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 06. 20:08, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Balaton Sound - Telt házra számítanak az Ákossal nyitó fesztiválon

Balaton Sound - Telt házra számítanak az Ákossal nyitó fesztiválon

Telt házra számítanak a szervezők a július 12. és 15. között Zamárdiban megrendezendő, hatodik Balaton Sound több napján is. Néhány programra - élén Ákos elektronikus zenei produkciójával - már a fesztivál előestéjén várják a közönséget.

A tavaly már valamivel több mint százezer vendéget vonzó Balaton Sound szervezői idén is hasonló érdeklődéssel számolnak, főként pénteken és szombaton várnak telt házat a napi 25-27 ezer embert befogadni képes rendezvényre. Az elővételben elkelt bérletek száma kifejezetten magas, várhatóan el fog fogyni valamennyi a fesztivál kezdetéig, amire volt már példa a korábbi években is - mondta Vető Viktória, a rendezvény sajtófelelőse az MTI-nek pénteken.
A Balaton Soundot 2007-óta rendezik meg Zamárdiban. Idén a vendégek már a hivatalos csütörtöki nyitónap előtt, szerda délutántól birtokba vehetik a helyszínt, ahol a nagyszínpadon Ákos a nulladik estén mutatja be új, elektronikus zenei produkcióját. A programban a Bonanza Banzai és a szólóévek legfontosabb dalai szólalnak meg.
A fesztivál fellépői között lesz a világhírű holland dj, Armin van Buuren és az izlandi elektronikus zenei produkció, a népszerű GusGus is koncertet ad. A Soundra érkezik a Grammy-díjas amerikai alternatív hip-hop banda, a De La Soul, Calvin Harris skót dj, Martin Solveig francia dj-producer, a formabontó techno anyagairól ismert Guy Gerber és egy igazi kozmopolita elektronikus zenei produkció, a Tale Of Us is.
A fesztiválon idén is számos nemzetközileg ismert dj fog játszani, köztük a szakmai díjjakkal kitüntetett holland trance dj és producer, Sander van Doorn. Nagy visszajárónak, és a fesztiválozók egyik kedvencének számít a világ egyik első számú dj-jének tartott David Guetta, aki ötödször lép fel a Balaton Soundon. A Berlin Calling című film sztárját, Paul Kalkbrennert, az európai techno kultúra felkapott dj-producerét öccse, Fritz is elkíséri Zamárdira.
Gareth Emery a nemzetközi felhozatal egyik vezető trance dj-je és producere szintén a fesztivál vendége lesz, és jön Maceo Plex Spanyolországban élő amerikai zenész-producer is, aki korábban Meatrikként és Mariel Itóként lett ismert a tech house és a techno világában, mostanában pedig elsősorban a deep house-ra jellemző stíluselemekkel kísérletezik. Szintén játszik Zamárdiban a Feed Me, amely mögött Jon Gooch, a Spor néven is alkotó brit drum'n'bass, dubstep és electro house dj-producer áll.
Moszkva egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, a Propaganda rezidense, Nina Kraviz remixer, énekes és dalszerző is fellép, akárcsak a Crazy P, a downtempóban, deep house-ban és diszkózenében utazó ötfős brit formáció. Elfogadta a meghívást a fesztiválra Tensnake, azaz Marco Niemerski hamburgi dj-producer is, a német underground elektronika képviselője, továbbá fellép Dapayk Solo, a szintén német Niklas Worgt is, a berlini klubok világának markáns figurája.
A fellépők között lesz egyebek közt az Avicii, az Example, a Gossip, Steve Angello, Carl Cox, az Animal Collective, Dubfire, Sasha, a Digitalism és a Caribou is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket