Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Január 27. 08:06, péntek | Belföld
Forrás: mti

Baktérium miatt betegedtek meg tömegesen a határon szolgáló rendőrök

Baktérium miatt betegedtek meg tömegesen a határon szolgáló rendőrök

Baktérium okozta a déli határon történt tömeges rendőri rosszulléteket január elején a laborvizsgálatok szerint - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

Toxint termelő, B.cereus nevű baktériumot mutattak ki a laborvizsgálatok a január 2-i ebédre elfogyasztott párolt rizsben és egy orosházi szendvicskészítő műhelyben csomagolt tavaszi felvágottban, amelyek miatt a hónap elején 126 rendőr betegedett meg a déli határnál.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte: a megbetegedések után négy Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei helyszínen, az érintett járási hivatalok közreműködésével végeztek ellenőrzéseket.

A mikrobiológiai vizsgálat az ebédre kiadott rizs mintájából nagy mennyiségben, a felvágottból alacsonyabb csíraszámban mutatta ki a toxint termelő baktériumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket