Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 19. 11:21, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bajnai: veszélyben a jövőnk

Bajnai: veszélyben a jövőnk

Bajnai Gordon szerinta jelenlegi vezetők intézkedéseikkel az ország jövőjét élik fel. A volt szocialista miniszterelnök erről Debrecenben a Napló TOP 100 Klub vendégeként beszélt, az elhangzottakról a Hajdú-bihari Napló szerdai száma közölt összeállítást.

Az Orbán-kormány nem a mi stabilizáló, józan gazdaságpolitikánkat folytatta, hanem fejest ugrott a mélybe. Két ellentétes választói csoportnak akart egyszerre megfelelni: az aktív, adófizető polgárokénak és a segélyből élőkének - idézi a lap Bajnai Gordont.
A volt kormányfő szerint - számolt be az újság - a mostani kabinet egyszerre próbált adócsökkentést végrehajtani és a megszorításokat elkerülni, ennek eredményeként pedig 500 milliárd forintos lyukat ütött a költségvetésben.
"Ráadásul a kiadási oldal is elszállt, s erre válasz az unortodox gazdaságpolitika, melynek lényege az időnyerés, félévente elhalogatni a szükséges lépések megtételét" - idézi a Hajdú-bihari Napló Bajnai Gordont, aki az IMF-hitelről úgy véli, az nem megoldás, hanem haladék, és nem elsősorban az ország gazdasági stabilitása miatt van rá azonnal szükség, hanem a vállalkozók és a magánszemélyek hitelkamatainak csökkenése érdekében.

Címkék: lapszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket