Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Október 18. 20:21, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Bajai választás - A Fidesz feljelentést tett a hvg.hu által közölt videofelvétel miatt

Bajai választás - A Fidesz feljelentést tett a hvg.hu által közölt videofelvétel miatt

A Fidesz pénteken büntetőfeljelentést tett a hvg.hu által pénteken közölt videofelvétel miatt.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozza, hogy a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fidesz.
A felvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is a Fideszre szavaznak a bajai időközi választáson.
Zsigó Róbert közölte: mint ismert, a bajai Fidesz már október 12-én büntetőfeljelentést tett a rendőrségen egy álfideszes ismeretlen tettes ellen, aki Baját járta, és választópolgároktól azt kérte, hogy szavazzanak a párt jelöltjére, amiért viszonzásul tíz mázsa fát ajánlott.
A pénteken közölt videó igazolja korábbi büntetőfeljelentésük alaposságát, és bizonyíték arra, hogy mindezt politikai érdekekből, előre kitervelten, megrendezett és rögzített jelenetben tették, hogy tudatos lejáratásra használhassák fel - közölte a polgármester. "Rendkívül lesújtónak tartjuk, hogy a bukott baloldal két választási vereség után sem képes elfogadni a bajaiak döntését és a legaljasabb +technikákat+ vetik be a mai napig a bajai választási eredménnyel kapcsolatban" - fogalmaz Zsigó Róbert a közleményben.
Hozzáteszi: "a bajaiak azonban már elmondták a véleményüket a baloldal hazug és aljas technikáiról".
A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte.
A bajai 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket