Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 03. 11:45, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Az ügyészséghez fordul a Jobbik a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt

Az ügyészséghez fordul a Jobbik a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt

A Jobbik miskolci képviselői a Közbeszerzési döntőbírósághoz, illetve az ügyészséghez fordulnak a közbeszerzési törvény sorozatos megsértése miatt, amiért a törvényben foglaltak ellenére a borsodi megyeszékhely fideszes városvezetése nem helyi vállalkozásokat, hanem külföldi multinacionális cégeket bíz meg a helyi építési, felújítási munkálatok kivitelezésével. Erről Egyed Zsolt beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a közbeszerzési törvény szerint amennyiben lehetőség van rá, úgy helyi vállalkozásokat kell előnyben részesíteni a helyi beruházások kapcsán. Egyed Zsolt szerint a miskolci városvezetés ezt a szabályt nem veszi figyelembe és helyi építési vállalkozások helyett nemzetközi óriásvállalatokkal végezteti el a munkákat.
A Jobbik szerint ez a gyakorlat felháborító és jól mutatja, hogy a jelenlegi kormány is ugyanazt a politikát folytatja, mint az előző MSZP-s kabinet. Egyed Zsolt úgy fogalmazott: a különbség csak annyi, hogy amíg az MSZP a nemzetközi vállalatok támogatásáról is beszélt, addig a Fidesz a szavak szintjén a hazai vállalkozásokat támogatja, tettek szintjén azonban az országot "két év alatt az oligarchák országává változtatta".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket