Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Április 27. 08:27, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Az olasz miniszterelnök bemutatta országa május 4-i újraindulásának forgatókönyvét

Az olasz miniszterelnök bemutatta országa május 4-i újraindulásának forgatókönyvét

Ha szeretitek Olaszországot, továbbra is be kell tartanotok a társadalmi távolságtartást

- szólította fel a lakosságot Giuseppe Conte kormányfő vasárnap esti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy nagyon hosszú és nehéz időszak következik, melyben a gazdasági újraindulást a "járvánnyal való együttéléssel" kell egyeztetni.

Május 4-től továbbra is csak indokolt esetben lehet elhagyni a lakókörzetet, engedélyezett lesz a nem együtt élő családtagok találkozása, de továbbra is tilos a közösségi gyülekezés. Engedélyezik a profi sportolók egyéni edzését, valamint a temetéseket, legfeljebb tizenöt résztvevővel. Újraindul a kézműves ágazat és az építőipar.

Május 18-től indul újra a kereskedelem, megnyitják a múzeumokat, könyvtárakat, valamint újraindulhatnak a professzionális csapatsport edzései. Június 1-jétől nyitják újra a presszókat, éttermeket, fodrászatokat, kozmetikai szalonokat.

Nagyon óvatosan kell oldanunk az óvintézkedéseket, tudva, hogy akármikor ismét felfelé ívelhet a járványgörbe - jelentette ki Giuseppe Conte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.