Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Június 18. 14:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az illegális gyorsulási versenyek ellen lépett fel a rendőrség - VIDEÓ

Az illegális gyorsulási versenyek ellen lépett fel a rendőrség - VIDEÓ

Átfogó ellenőrzést tartott a rendőrség a főváros egész területén, hogy kiszűrje a gyorshajtókat és visszaszorítsa az illegális gyorsulási versenyeket – közölték csütörtökön a police.hu honlapon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a június 11. és 13. között tartott akció során 24 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós, amelynek vezetője a megengedett 70 helyett 126 kilométer/per órás sebességgel hajtott a Soroksári úton.

Egy 18 éves sofőrről kiderült, hogy soha nem volt vezetői engedélye; őt a Nagykőrösi úton állították meg a rendőrök, amikor 50 helyett 106 kilométer/órás sebességgel vezetett – írták.

Tizenegy helyszíni bírságot szabtak ki, ebből hét esetben engedély nélküli átalakítás miatt, négy ember pedig közigazgatási bírságot kapott.

A rendőrök a Várkert Bazár és a Lurdy ház környékén is fokozottan ellenőrizték a közlekedőket, és kiemelt figyelmet fordítottak a „jogellenes gyorsulási futamok” visszaszorítására – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket