Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Január 30. 07:55, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Autizmus: már féléves korban felismerhető

Autizmus: már féléves korban felismerhető

Brit kutatók megállapították, hogy az autizmus jelei agyi aktivitási vizsgálatokkal már a gyerekek első életévében megfigyelhetőek.

A tudósok több mint száz csecsemőt vizsgáltak meg fél és egy, majd hároméves korukban, s megállapították, hogy szokatlan agyi aktivitást figyeltek meg azoknál, akiknél később kialakult az autizmus.

Ez a szokatlan agyi aktivitást pedig egy másik személlyel való szemkontaktusra adott válaszként figyelték meg. Mark Johnson kutatásvezető azt mondta, az eredmény azt jelzi, hogy akár 6 hónapos csecsemőknél meg lehet becsülni a jövőbeli autizmus kockázatát.

Az eredmények azért jelentősek, mert a jellegzetes autisztikus viselkedés általában kétéves kor alatt nem figyelhető meg, a határozott diagnózisra pedig ennél is későbbi időpontban van lehetőség. Ezért a mostani felismerés az első lépés lehet az autizmus lehető legkorábbi diagnózisa felé - számol be a kutatásról a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Autizmus, kutatók, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél