Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 29. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Augusztus elsején kezdődik a Fehérvári Zenei Napok

Augusztus elsején kezdődik a Fehérvári Zenei Napok

Augusztus elsején kezdődik a Fehérvári Zenei Napok (FeZeN), amely az idén nulladik nappal, valamint a megszokott heavy metal és rockzene mellett dzsesszel és elektronikus zenével várja a látogatókat.

A 16. alkalommal megrendezendő fesztivál az eddigi három helyett négynapos lesz. Korábban Kovács Antal főszervező elmondta, hogy a nulladik napon a "rock and roll mellé kultúrprogram is kerül", amelynek keretében fellép Al Di Meola, valamint a hazai dzsesszélet néhány kiválósága.
A több alkalommal a világ legjobb dzsesszgitárosának megválasztott zenészt többek között magyar dobosa, Kaszás Péter kíséri. Di Meola először játszik Székesfehérváron, csakúgy, mint a fesztiválon szintén "újonc" Vörös Janka Group vagy Harcsa Veronika és kvartettje, valamint Gyémánt Bálint. Augusztus elsején rajtuk kívül színpadra lép még a Budapest Bár, valamint Ferenci György és a Rackajam.
A rendezvény másik újdonsága az elektronikus zene megjelenése a kínálatban. A fesztivál idején két helyszínen várják a műfaj kedvelőit, ahol zenél többek között Julia Carpenter, Antonyo, a Karmatronic, a Cooky & MGee, a Wondawulf, Dublic és Infragandhi is. A záró napon, augusztus 4-én Chicane és Nick Warren pörgeti a lemezeket és jelen lesz a belga Jimmy Van M is. A hazai "elektro élvonalat" képviseli majd Ludmilla, Palotai, Cadik, Dandy, Jámbor, Dr Hoffman, Calman és Manic N.
A klasszikus heavy metal és rockzene továbbra is a középpontban lesz a székesfehérvári MÁV-pályán és a FeZeN Klubban. Az első napon az amerikai Machine Head és a Testament lép fel, amelyek a trash metál élvonalát képviselik, csakúgy, mint a brazil Sepultura vagy a német Kreator.
A hazai zenekarok közül is sokan koncerteznek: színpadra lép mások mellett Péterfy Bori & a Love Band, a 30Y, a Cadaveres, a Kalapács, a Lord, az Akela, az Edda, a Heaven Streeet Seven, a Moby Dick, a Magashegyi Underground, a Pokolgép, a Vad Fruttik, a Carbonfools, az Ossian és a Tűzmadár is.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket