Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 21. 09:04, szerda | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában Budapesten

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában Budapesten

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.

Az idei díjazottak között van Balogh Máté zeneszerző, Demény Balázs zongoraművész, Dolfin Benedek csellista, Horváth Benedek zongoraművész, Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Kovács Gergely zongoraművész, Pataki Bence operaénekes, Rafael Márió dzsesszzongorista, valamint Rajna Martin karmester és Tomasz Máté Milán csellóművész.

A 11. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült, a zsűrinek is van három olyan tagja, akik korábban elnyerték a Junior Prima Díjat - emelte ki Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hozzáfűzte: akinek lehetősége van, támogatnia kell a kultúrát lehetőségéhez mérten, ez az az MVM kötelessége is.



A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora hangsúlyozta: Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekben.

Az idei díjazottak erős láncszemei lesznek a magyar kultúrának és művészetnek - jelentette ki Vigh Andrea.

2018-ban a zsűri tagja volt Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, Binder Károly Erkel-díjas zeneszerző, zongorista; Boldoczki Gábor Liszt-díjas trombitaművész, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongorista, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, valamint Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket