Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Augusztus 13. 13:08, szombat | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal amerikai lap.

Hszi Csin-ping kínai elnöknek három év után ez lehet az első külföldi hivatalos útja, amelyet beárnyékolhat a Tajvan körül kialakult fesztültség, amely mélypontra küldte az amerikai-kínai kapcsolatokat.

Az amerikai nemzetbiztonsági tanács csendes-óceáni térségért felelős koordinátora azt mondta, hogy az értesülést nem tudja megerősíteni a részleteket, a dátumot, helyszínt illetően, de annyit elmondott, hogy a két elnök legutóbbi telefonbeszélgetésén szóba került egy lehetséges személyes találkozó, és abban is megállapodtak, hogy hivatalaikat megbízzák, foglalkozzanak a kérdéssel, és egyeztessenek a részletekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.