Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Augusztus 19. 07:11, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Amerika üdvözlete augusztus 20. alkalmából

Amerika üdvözlete augusztus 20. alkalmából

Barack Obama elnök és az Egyesült Államok polgárai nevében közleményben gratulált Magyarország népének a Szent István napi megemlékezés alkalmából John Kerry amerikai külügyminiszter.

"Ma felidézzük és tisztelegünk Magyarország gazdag történelme és a nagy egyesítő, I. István király előtt. Az Egyesült Államok büszke arra, hogy lerótta tiszteletét az ő öröksége előtt azáltal, hogy megóvta Szent István koronáját a magyar nép nevében a második világháború után. Ez egy olyan nap, amelynek személyes jelentősége van számomra, annál is inkább, hogy apai nagyanyám Budapestről származott" - írta az amerikai diplomácia vezetője a külügyminisztérium sajtóosztálya által közzétett üdvözletben.

John Kerry rámutatott, hogy az Egyesült Államok és a Magyarország közötti "erős és tartós kapcsolatok" a két ország közös NATO-tagságában, a szuverén és demokratikus Ukrajna együttes támogatásában, a két ország közötti virágzó gazdasági és kereskedelmi viszonyokban, valamint a családi és kulturális kapcsolatok sokaságában mutatkozik meg.

"Közös érdekeink előmozdítása érdekében létfontosságú, hogy fenntartsuk a transzatlanti értékeket, beleértve a demokráciát és a jó kormányzást, mind saját országainkban, mind szerte a világon" - szólt a közlemény.

A külügyminiszter szavai szerint ezen különleges nap alkalmából az Egyesült Államok folytatódó békét valamint jóléttel teli és örömteli jövőt kíván Magyarország népének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.