Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 18. 07:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Állapotos asszony, férje és gyerekük halálát is okozta - Elítélték

Állapotos asszony, férje és gyerekük halálát is okozta - Elítélték

Másodfokon jogerősen 5 év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki 2014-ben a Mezőfalva és Nagyvenyim közötti úton balesetet okozott.

A balesetben egy várandós anya, a férje, valamint egyik gyerekük meghalt, a másik gyerek súlyosan megsérült.

A törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint első fokon a Dunaújvárosi Járásbíróság 2017 júniusában a vádlottat közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, akkor négy év szabadságvesztést kapott, valamint öt évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.

Másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék az elsőfokú bíróság eljárását törvényesnek, az általa megállapított tényállást megalapozottnak találta. Ugyanakkor a vádlott büntetését öt év szabadságvesztésre súlyosbította, továbbá hat évre tiltotta el a járművezetéstől.

A jogerős ítéletben a bíróság megállapította, hogy 2014. november 1-jén este - ködös időben - a vádlott kocsijával egy kocsisor előzésébe kezdett, majd észrevette, hogy szemből egy busz közeledik. A baleset elkerüléséért hirtelen kormánymozdulattal visszatért a saját sávjába és nekiütközött a szabályosan közlekedő egyik autónak, amely így frontálisan ütközött az busszal.

E személykocsi vezetője - egy állapotos asszony -, a férje, valamint egyik gyermekük olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Másik gyermekük súlyos sérülést szenvedett.

Címkék: ítélet, baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket