Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 17. 17:46, szombat | Belföld
Forrás: mti

Al Di Meola koncertjével indul az első Örvényeshegy Piknik

Al Di Meola koncertjével indul az első Örvényeshegy Piknik

A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola nyitja meg az Örvényeshegy Pikniket Zalacsányban, ahol az idén debütáló fesztiválon koncertekkel, színházzal, irodalommal és helyi finomságokkal várják az érdeklődőket.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a május 25. és 27. között tartandó különleges összművészeti fesztiválnak Zalacsány egy csendes, erdőszéli területe, az örvényeshegyi településrész ad otthont. A fesztiválnak helyet adó területen az 1200-as években a pálos rend központi jelentőségű kolostora állt.

A háromnapos rendezvény Al Di Meola szabadtéri koncertjével indul és olyan magyar művészek fellépésével folytatódik, mint Pély Barna, Szabó Balázs Bandája, a Pribojszki Mátyás Band és a Jónás Vera Experiment. A közönséggel együtt improvizál majd a Momentán Társulat, az irodalomkedvelőket Varró Dániel és Molnár György szórakoztatja, továbbá különleges gyerekprogrammal készül Szalóki Ági és Bognár Szilvia is.

A fesztivált a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi. Oszkó-Jakab Natália, az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint rengeteg felfedezetlen csoda van Magyarországon, ezért is nagy öröm, ha egy "varázslatos település helyi kezdeményezésre a művészet erejével igyekszik bemutatni rejtett értékeit".

Badacsonyi Tamás és Nikoletta, a rendezvény fő helyszínének, a Pálos Vendégháznak a tulajdonosai Budapestről költöztek ide a családjukkal, és már a kezdetektől az volt a gondolatuk, hogy ez a magával ragadó hely fantasztikus kulturális programok helyszíne is lehet - idézi a közlemény.

Címkék: Al Di Meola, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket