Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Október 16. 12:26, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Sziget és a Balaton Sound is versenyben az Európa legjobb fesztiválja címért

A Sziget és a Balaton Sound is versenyben az Európa legjobb fesztiválja címért

A tavalyi siker után a Sziget ismét versenyben van az Európa legjobb nagyfesztiválja címért a European Festival Awards közönségszavazásán, ahol ezúttal a Heineken Balaton Soundra is lehet voksolni a közepes méretű fesztiválok kategóriájában.

Aki szeretne részt venni a szavazáson, az november 7-ig teheti ezt meg a http://eu.festivalawards.com/vote oldalon - közölte a Sziget sajtóirodája az MTI-vel kedden.
Az összegzés idézi Gerendai Károlyt, a Sziget főszervezőjét, aki szerint a tavalyi győzelem rendkívül jókor jött a Sziget életében, hiszen a "gazdasági nehézségek és az ország megítélésével kapcsolatos problémák egyre nehezebb helyzetet eredményeztek". A főszervező úgy ítélte meg, hogy a legjobb nagyfesztiválnak odaítélt díj sokat jelentett abban, hogy a folyamatok megforduljanak, mint mondta, "varázsütésre érzékeltük a pozitív változásokat". Gerendai Károly szerint nemcsak a látogatók figyeltek rájuk jobban, hanem ugrásszerűen megnőtt a nemzetközi fesztiválszakma érdeklődése, mintegy 30 fesztivál képviseletében jártak náluk, a visszajelzések szerint pedig nagy jót tett a fesztiválnak a strukturális és vizuális megújulás.
"Ha sikerül megismételni a tavalyi bravúrt, azzal - meggyőződésem - végképp sikerülne áttörni és lerombolni a falakat" - fogalmazott a főszervező.
A Sziget a szavazáson 38 másik európai fesztivállal verseng, köztük olyanokkal, mint a szerbiai Exit, a németországi Hurricane, a dániai Roskilde, a belgiumi Rock Werchter vagy az írországi Oxegen. A Balaton Sound csaknem 80 másik közepes méretű fesztivállal, köztük a németországi Mayday-jel és a szlovákiai Pohodával verseng.
Szavazni november 7-ig lehet, voksoláson a közönség olyan kategóriákban adhatja még le szavazatát, mint a legjobb új fesztivál, a legjobb zárt térben megrendezett fesztivál, a legjobb előadói felhozatal, fő fellépő, újonc előadó vagy fesztiválhimnusz. A kategóriák legjobb tíz helyezettjét november 12-én hozzák nyilvánosságra. A végeredményre pedig január elején, a hollandiai Groningenben rendezendő díjátadó gálán derül fény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket