Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Szeptember 20. 17:27, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A rezsicsökkentés alkotmányba foglalásán gondolkozik a Fidesz

A rezsicsökkentés alkotmányba foglalásán gondolkozik a Fidesz

A Fidesz-frakció a következő két hétben kikéri a kormány véleményét és eldönti, hogy javasolja-e a rezsicsökkentés alaptörvénybe foglalását.

Ezt Rogán Antal a kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője jelentette be pénteken, Budapesten újságírók előtt.
A politikus szerint az alkotmányos védelmet azzal garantálnák, hogy az alaptörvényben kétharmadossá tennék azt a készülő jogszabályt, amely a nonprofit közműszolgáltatókról szól és megtiltaná, hogy a "rezsiszolgáltató cégek komoly profitot számítsanak fel".
Kiemelte, a lépésre azért van szükség, mert a "szocialisták nem megbízhatóak". Vagyis bár szerinte "egyáltalán nem biztos", hogy az MSZP kormányzati lehetőséghez jut jövőre, mégis garantálni kell, hogy a gyakran monopol helyzetben lévő magánközmű-szolgáltatók később ismét óriási haszonra tegyenek szert.
Rogán Antal kifejtette, a Fidesz-frakcióban "komoly vita" alakult ki a kérdésről, "ugyanis képviselőtársaim túlnyomó többsége azt mondja, hogy nem lehet bízni a Magyar Szocialista Pártban". A szocialista kormányok "drasztikusan emelték a rezsi árát" - fogalmazott, példaként említetve, hogy 2002-2010 között úgy emelkedett háromszorosára a gáz ára, hogy azt megelőzően Lendvai Ildikó "hangzatosan és nyilvánvalóan" ígérte az ellenkezőjét.
A frakcióvezető elmondta, személy szerint támogatja az alkotmányos védelem bevezetését.
Kérdésre válaszolva közölte, az Országgyűlés legkésőbb tavasszal fogadhatja el a nonprofit közműszolgáltatókról szóló törvényt.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket