Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 21. 13:47, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A nyár legnézettebb internetes magyar zenei videóinak rangsora

A nyár legnézettebb internetes magyar zenei videóinak rangsora

Közzétették a nyár legnézettebb online magyar zenei videóinak rangsorát: a listát Majka & Curtis & Blr Belehalok című dala vezeti.

Az első helyhez három hónap alatt csaknem 5,9 millió megtekintés kellett: ennyivel vezeti Majka & Curtis & Blr Belehalok című dala az Artisjus-YouTube Közösségi Toplistát. A trió duplázott, az idei első toplistán is toronymagasan megelőzték a többi produkciót.

Ezüstérmes 3,2 millió letöltéssel az Irigy Hónaljmirigy, míg Pamkutya 2,2 milliós nézettséggel éppen a listavezető Belehalok című dal paródiájával léphetett fel a nyári dobogó harmadik fokára - közölte a megbízott kommunikációs cég az MTI-vel.

A nyári toplistán a friss slágerek mellett 70 százalék az idei videók aránya. A 21 idei dal mellett 4 tavalyról származik, 5 pedig 2007 és 2009 között került fel a világhálóra. Ilyen például a Most múlik pontosan a Csík Zenekar feldolgozásában.
A YouTube egy-egy videó megtekintése után más dalokat is felkínál, ezért a nyári rangsorban nem ritka a duplázás. Majka 4 felvételben érintett, Flour háromban, Young G, a Children of Distance és az Irigy Hónaljmirigy pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán.
A nézettség azonban messze nem egyenlő a népszerűséggel, a nethasználók a "like" és "dislike" gombok segítségével visszajelzést is adhatnak. Bár a listán szereplő 30 zenei videónál a "nem tetszik" arány 10 százalék alatt marad, a lista 7 dala erősen megosztja a nézőket. E tekintetben rekordot dönt Cristofel Kubai ritmus című videója, amelyet ugyan csaknem 2 milliószor néztek meg, mégis a szavazók 87 százalékánál verte ki a biztosítékot.
A weben fogyasztott magyar zenei tartalmakat mérő Artisjus-YouTube Közösségi Toplista a 2012. június-augusztusi időszak megtekintéseit mutatja, a 10 legnépszerűbb videót 3 hónap alatt több mint 20 milliószor nézték meg.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket