Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 06. 11:10, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A nők politikai szerepvállalásáról jelentetett meg kötetet Gurmai Zita MSZP-s EP-képviselő

A nők politikai szerepvállalásáról jelentetett meg kötetet Gurmai Zita MSZP-s EP-képviselő

Miért fontos a nők politikai szerepvállalása? címmel jelentetett meg tanulmánykötetet Gurmai Zita szocialista európai parlamenti képviselő, aki az interneten elérhető kiadványt pénteken sajtótájékoztatón mutatta be, Budapesten.

A könyv az Európai Szocialista Párt brüsszeli konvenciójának keretében rendezett munkaértekezleten elhangzott előadásokat foglalja össze. Arra keresi a választ, hogyan fokozható a nők politikai részvétele. Gurmai Zita elmondta: a tanulmányok szerzői – elsősorban kelet-közép-európai gondolkodók - arra világítanak rá, hogy Európa számára előnyösebb lenne, ha több nő venne részt a döntéshozatalban. A száztíz oldalas kiadványban tanulmányok olvashatók a többi közt a horvátországi fiatal nők helyzetéről, a női politika jelentőségéről a gazdasági és a szociális kihívások tükrében, és a bosznia-hercegovinai tapasztalatokról. A képviselő honlapján (www.gurmai.hu) elérhető kötet magyar és angol nyelven olvasható. Az elektronikus könyv a Kelet-közép-európai Hálózat a Nőkért és a Nők a Valódi Esélyegyenlőségért Alapítvány gondozásában jelent meg.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket