Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 26. 17:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A nagyszülői gyedről kezdenek tárgyalni a képviselők

A nagyszülői gyedről kezdenek tárgyalni a képviselők

Az Országgyűlés hétfőtől kéthetes üléssel folytatja munkáját. A képviselők hétfőn a kormány tagjait interpellálják, majd kedden a nagyszülői gyed bevezetéséről kezdenek tárgyalni.

A házelnöknek - a parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Nagy Ferenc József volt FKGP-s képviselőre emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az interpellációk ezúttal is két órában hangozhatnak el, amit az azonnali kérdések hatvan percben követhetnek.

A képviselők kedden elsőként a nagyszülői gyermekgondozási díj bevezetéséről szóló törvénymódosításról mondhatják el a véleményüket. A kormány szándéka szerint a dolgozó szülők a jövő év elejétől átadhatják gyedjogosultságukat valamelyik - még nem nyugdíjas - nagyszülőnek. A "munkaerőpiaci szempontból aktív" nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa - mondta korábban a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Az ülésnap további részében terítékre kerül az a határozati javaslat is, amellyel 2020-at a nemzeti összetartozás évének nyilvánítanák.

A parlament ülése június 3-án, hétfőn érhet véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket