Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 09. 13:54, hétfő | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

A Médiatanács lemondását követeli az MSZP, a hatóság szerint a bírósági döntésnek megfelelően jártak el a Klubrádió ügyében

A Médiatanács lemondását követeli az MSZP, a hatóság szerint a bírósági döntésnek megfelelően jártak el a Klubrádió ügyében

A Médiatanács tagjainak lemondását követeli az MSZP a Klubrádió 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázatának kizárása miatt - mondta hétfőn Lukács Zoltán, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője a székház előtt nyilatkozva elmondta: a bíróság - a Klubrádió indítványára - határozta meg a pályázat szigorú alaki szabályait. A Médiatanács ezen szabályokat alkalmazva zárta ki valamennyi pályázót.
A szocialista politikus elképesztőnek nevezte, hogy azért zárták ki a Klubrádiót, mert a pályázat üres oldalai nem voltak aláírva. Mint fogalmazott: "penetráns, amit a médiahatóság ebben az ügyben csinált, csak azért, hogy az egyetlen megmaradt ellenzéki rádiót elhallgattathassa".
Lukács Zoltán emlékeztetett arra, hogy az NMHH tagjai kinevezési okmányainak sincs aláírva a hátoldala. Hozzátette: ugyancsak hiányzik a hátoldali aláírás a hatóság elnökének, Szalai Annamáriának pályázatáról és összeférhetetlenségi nyilatkozatáról, akit így - álláspontja szerint - nem is lehetett volna kinevezni.
Lukács Zoltánt és több szocialista országgyűlési képviselőt az NMHH elnökének kabinetfőnöke és a hatóság jogászai tájékoztatták a pályázati elbírálás részleteiről. A szocialista politikusok az egyeztetést követően a "Fidesz sajtóosztály" feliratot ragasztották az NMHH bejáratára.
Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője hangsúlyozta: a Médiatanácsnak a bírósági ítéletben meghatározott szabályokat alkalmazva "valamennyi pályázót ki kellett zárnia a hasonló eljárásból, mert egyik pályázat sem felelt meg ezen kritériumoknak".
A hatóság szóvivője közölte: mindent megtettek az együttműködés érdekében és a képviselők valamennyi kérdésre választ fognak kapni.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket