Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Október 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A Kiss és a Nirvana is bekerülhet a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

A Kiss és a Nirvana is bekerülhet a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

A Kiss, a Nirvana és a Deep Purple is bekerülhet a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, az intézmény szerdán tette közzé tizenhat idei jelöltjét.

A többedszerre jelölt, hard rockot játszó amerikai Kiss zenekar az 1970-es években volt igazán népszerű, a banda rajongótáborát elsősorban meghökkentő pirotechnikai showelemekkel tarkított színpadi produkcióinak köszönhette.
A Nirvana most először került be a jelölhető zenekarok közé, haelső nekifutásra beválasztanák a rock hírességei közé, az áprilisi avatási ünnepség pontosan egybeesne az énekes, Kurt Cubain halálának huszadik évfordulójával.
A jelöltek listáján szerepel még többek között a Hall & Oates duó; a folk és country zenét poposító Linda Ronstadt; a progresszív rock egyik úttörőjeként ismert Yes, Cat Stevens s LL Cool J, a hírességek csarnokába korábban bekerült Genesis tagjaként és szólóban is sikeres Peter Gabriel, valamint a heavy metal előfutárának tartott Deep Purple is.
Az Ohio állambeli Clevelandben található csarnokba minden évben a könnyűzene történetének azon jelentős alakjait jelölik, akiknek az adott évhez képest legalább 25 éve jelent meg az első albuma. Az idei a második esztendő, hogy nemcsak a zeneipar képviselői, hanem az internetes szavazatokkal a rajongók is beleszólhatnak az eredmények alakulásába, a végső döntést azonban a szakmai zsűri hozza majd meg.
A szavazatokat a múzeum oldalán - www.rockhall.com - december 10-ig lehet leadni.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket