Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Március 23. 17:38, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razziát követel a közműcégeknél

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razziát követel a közműcégeknél

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razzia beindítását követeli a kormánytól a közműcégek visszaéléseinek felderítésére - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szerint egyes közműcégek és az általuk használt "visszaélési formák térnyerése" csorbítja a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos törekvéseit - mondta az ellenzéki politikus.
Példaként említette, hogy egyes közműcégek a válság, vagy a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek egy részét úgy próbálják pótolni, hogy a gyenge fizetési hajlandóságú ügyfeleket elkezdték "fokozottan és indokolatlanul vegzálni".
Ennek részeként - a Jobbik tapasztalatai szerint - egyes cégek akár magánnyomozókat is bevetnek az ügyfelek ellen, vagy egységesen 540 ezer forintban határozzák meg a fizetendő kötbért, vagy kiadják a követeléseiket magáncégeknek, vagy a mérőóra hitelességéről a saját szakértőjük dönt, aki így érdekelt lehet abban, hogy hibásnak találja a mérőórát.
Az ellenzéki párt éppen ezért azt követeli, hogy a kormányzat, az állami szervek és a hatóságok együttesen tárják fel ezeket a visszaélési formákat és készüljön egy átfogó állami stratégia a fogyasztók védelmére.
Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: ezekkel a lépésekkel megakadályozható lenne a kormányzat rezsicsökkentési terveinek "csorbulása". Hozzátette: a Jobbik továbbra is támogatja a rezsicsökkentést, azonban a mértékét kevesli, mert az ellenzéki párt szerint 30 százalékos csökkentést is "elviselne a rendszer".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket