Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 28. 13:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg a BM és a TEK vezetőjét

A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg a BM és a TEK vezetőjét

A Jobbik az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága összehívását kezdeményezi, hogy a testület rendkívüli ülésen hallgassa meg Pintér Sándor belügyminisztert, valamint Hajdu Jánost, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatóját két, múlt hétvégi eseménnyel kapcsolatban.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja kedden, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a többi közt arra vár választ: Hajdu János kapott-e engedélyt Pintér Sándortól a kőszegi Tranzit – Fesztivál a határon című rendezvényen való szereplésre, vagyis arra, hogy "egyenruhában részt vegyen egy politikai rendezvényen és ott politikai állásfoglalást tegyen".
A képviselő bírálta a rendőrség szombati, csókakői fellépését is, ahol megfogalmazása szerint több száz rendőr jelent meg, "megszállva a települést, anélkül, hogy bárki tudta volna, ki és mi ellen irányul az akció". A Jobbik politikusa kifogásolta, hogy Hajdu János Kőszegen egy megoldandó, de kezelhető problémának nevezte a Jobbikot. Mirkóczki Ádám kijelentette: huszonkét éve nem volt arra példa Magyarországon, hogy egy rendészeti szerv vezetője politikai nyilatkozatot tegyen. Úgy véli: ez "Orbán Viktor személyi testőrének őszödi beszéde volt”.
Hajdu János szombaton, a kőszegi Tranzit – Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen az ország belső, de kezelhető problémájaként említette, hogy "meglehetősen erőre kapott a szélsőjobboldal”. Példaként hozta fel, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe.
Mirkóczki Ádám a Csókakőn történtekkel kapcsolatban emlékeztetett arra: az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elismerte, hogy a fellépés a gárdaavatás ellen irányult. A Jobbik képviselője ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta: a Magyar Gárda minden utódszervezete, így az Új Magyar Gárda is törvényesen működik, így a rendőrségének nem volt jogalapja kivonulni.
Kifogásolta, hogy Garamvölgyi László kijelentései arra nem utaltak, milyen információk alapján vonult ki a rendőrség a Fejér megyei településre. Mirkóczki Ádám úgy véli, itt kapcsolódik össze az esemény Hajdu János kijelentéseivel, és szerinte felmerül a kérdés, használnak-e a Jobbik és országgyűlési képviselői ellen titkosszolgálati eszközöket, ez ugyanis – mit mondta – bűncselekménynek minősülne.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket