Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 14. 06:23, vasárnap | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A boszniaiak egy felmérés szerint ismét korlátozásokat akarnak

A boszniaiak egy felmérés szerint ismét korlátozásokat akarnak

A boszniaiak szerint újra korlátozó intézkedéseket kellene bevezetni a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, Szerbiában pedig a választásokon is feltehetően kötelező lesz a védőfelszerelés viselése.

Szerbiában egy nap alatt 12 102-ről 12 175-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A koronavírus-helyzet kezelésével megbízott válságstáb azt javasolta, hogy a június 21-ei általános választásokon a szavazást ellenőrző testületek tagjainak és a szavazópolgároknak is legyen kötelező a maszk és a kesztyű viselése.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 1326-ról 1384-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A héten folyamatosan nőtt a fertőzöttek száma, aminek okát a járványügyi szakemberek abban látják, hogy a SARS-CoV-2 vírus több munkahelyen, például a koszovói postánál is megjelent, és a dolgozók egymásnak adták át a fertőzést.

Észak-Macedóniában szombatra 3538-ról 3701-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Nem hosszabbítják tovább a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapotot Észak-Macedóniában, így lehetővé válik a korábban április 12-ére tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások megtartása.

Bosznia-Hercegovinában péntekről szombatra 2866-ról 2901-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy, a napokban végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 67,5 százaléka úgy gondolja, hogy a hatóságoknak ismét korlátozó intézkedéseket kellene bevezetniük annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.