Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Október 02. 12:55, hétfő | Külföld
Forrás: mti

50 halálos és kétszáznál több sebesült egy Las Vegas-i támadásban

50 halálos és kétszáznál több sebesült egy Las Vegas-i támadásban

Legalább 50 halálos áldozata van a vasárnap esti Las Vegas-i fegyveres támadásnak, és legalább 200-an megsebesültek - közölte hétfőn az amerikai szövetségi állam rendőrfőnöke.

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén, ahonnan előzőleg automata fegyverrel lőtt a szállodával szemben megrendezett szabad téri koncert nézőire - tette hozzá egy rendőrségi szóvivő.

A tettes a városban lakott, és bár a rendőrség úgy gondolja, tettét egyedül követte el, és nem tartozott egyetlen szélsőséges szervezethez sem, köröznek egy nőt, aki vele együtt utazott az incidenst megelőzően. A szóvivő azt mondta: a hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy mi lehetett a tettes indítéka. Keresnek két gépkocsit is, amely a támadóé volt.

2016 júniusa óta, amikor egy dzsihadista fegyveres egy orlandói éjszakai klubban lelőtt 49 embert, ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelő támadás az Egyesült Államokban.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, hiszen a sebesültek közül 14-nek válságos az állapota.

FRISSÍTÉS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.