Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2012. Február 02. 07:38, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

350 emberrel a fedélzetén tűnt el a komp

Eltűnt, s feltételezhetően elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, 350 emberrel a fedélzetén – jelentette csütörtökön az ausztrál média.

Az ABC ausztrál tv- és rádiócsatorna beszámolója szerint a Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. A hajószerencsétlenség feltételezett helyszínére mentőhajókat és repülőgépeket küldtek.

A Melbourne-ben tartózkodó Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, és valószínűleg „nagyon magas” az áldozatok száma. „Nyilvánvalóan nagyobb tragédiáról van szó, 350 ember volt egy hajón, amely elsüllyedt” – mondta Gillard, aki szerint Ausztrália segítséget nyújt Pápua Új-Guineának e katasztrófában.

John Whitney, a Star Ships szóvivője szerint a rossz időjárás okozhatta a hajókatasztrófát. Megerősítette, hogy csaknem 350-en voltak a fedélzeten. Beszámolója szerint már találtak túlélőket a helyszínre érkezett ausztrál mentőegységek. „Halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések” – mondta Whitney.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.